Ingrediënten

  • 4 tl Euroma Baharat
  • 2 el Euroma Kruidenboter kruiden
  • 625 g kikkererwten
  • 1 ei
  • 1 à 2 el bloem
  • 50 g rode biet
  • 1 el tahini
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Voor de falafel:

  1. Maal in een keukenmachine 400 g uitgelekte kikkererwten fijn, voeg vervolgens 3 tl Baharat toe. Haal uit de keukenmachine. Voeg het ei en de kruidenboter kruiden toe en breng op smaak met zout.
  2. Rol balletjes van het mengsel. Wanneer het mengsel nog te nat is om balletjes van te maken, voeg dan wat bloem toe.
  3. Verhit 1 el olijfolie en bak de iets platgedrukte balletjes in ca. 10 min. gaar.

Voor de hummus:

  1. Maal de 225 g uitgelekte kikkererwten samen met rode biet en tahini tot een fijne hummus en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Meng 1 tl Baharat met 2 el olijfolie om over de hummus te sprenkelen.
  2. Serveer de falafel en de hummus met vers geroosterde pita puntjes.
Waardeer gerecht (0)