Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
4 el Euroma Thai Green Curry
400 g kikkererwten
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 ei
4 pitabroodjes
10 g munt
150 ml yoghurt
150 g panko (Japans broodkruim)
1 avocado
½ aubergine
olie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kikkererwten, sjalot, knoflook en Thai Green Curry met een keukenmachine tot een samenhangend geheel. Roer het ei erdoorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Vorm vier burgers en haal ze door de panko. Leg op een bakplaat en bak 15 min. in de oven.
Bak vervolgens de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergine in plakken en gril er een streepje op. Snijd de avocado in plakken. Verhit een laag olie in een koekenpan en frituur de burgers mooi goudbruin. Serveer opgestapeld tussen opengesneden pitabroodjes met de saus, aubergine en avocado.