Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Thai green curry kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 4 el Euroma Thai Green Curry
  • 400 g kikkererwten
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 4 pitabroodjes
  • 10 g munt
  • 150 ml yoghurt
  • 150 g panko (Japans broodkruim)
  • 1 avocado
  • ½ aubergine
  • olie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kikkererwten, sjalot, knoflook en Thai Green Curry met een keukenmachine tot een samenhangend geheel. Roer het ei erdoorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Vorm vier burgers en haal ze door de panko. Leg op een bakplaat en bak 15 min. in de oven.
  2. Bak vervolgens de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de aubergine in plakken en gril er een streepje op. Snijd de avocado in plakken. Verhit een laag olie in een koekenpan en frituur de burgers mooi goudbruin. Serveer opgestapeld tussen opengesneden pitabroodjes met de saus, aubergine en avocado.
Waardeer gerecht (0)