Bereidingswijze

  1. Neem de tofu uit het water en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Wikkel in een schone theedoek en gedurende 1 uur in de koelkast met iets zwaars erop zodat er zoveel mogelijk vocht uit wordt geperst.
  2. Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Kook de winterpeen en de gesneden witte kool 2 min. beetgaar en giet af. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water. Voeg toe aan de peen en kool.
  3. Snijd de komkommer in dunne plakjes en voeg samen met de taugé toe aan de noedelsalade.
  4. Doe de pindakaas met ketjap, sambal en 1 el Indische kipkruiden in een hoge beker. Voeg 150 ml water toe en mix met een staafmixer.
  5. Haal ondertussen de tofu uit de theedoek en snijd in plakjes van een ½ cm. Bestrooi met 1 el Indische kipkruiden en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 6 min. knapperig en bruin. Keer regelmatig.
  6. Leg de gebakken tofu op de salade en besprenkel met pindadressing. Lekker met seroendeng.