Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Garam Masala kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 2,5 tl Euroma Garam Masala
  • 500 g (runder)gehakt
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 4 grote pitabroodjes
  • 2 komkommers, in plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 1 takje munt, de blaadjes fijngehakt
  • 3 el paneermeel
  • 3 el tahin

Bereidingswijze

  1. Voeg aan het gehakt 2 tenen knoflook, 2 tl Garam Masala, munt, het ei en de paneermeel toe en kneed door. Breng indien gewenst verder op smaak met zout en maak langwerpige gehaktballetjes.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vlees rondom aan tot goudbruin en gaar.
  3. Meng voor de komkommersalade de komkommer, cherrytomaten, Griekse yoghurt, halve tl Garam Masala en de rasp van de citroen.
  4. Pers de citroen. Meng voor de saus de tahin met 1 teen knoflook, 3 el water en 1 el citroensap. Rooster intussen ook de pitabroodjes.
  5. Serveer de kofte met de komkommersalade, de tahinsaus en de pitabroodjes.

Tip

  • Garneer de komkommersalade met verse dille.
Waardeer gerecht (0)