Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Chinese 5 spice kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 6 el Euroma Chinese 5-Spice
  • 4 aubergines
  • 800 g gepelde tomaten (2 blikjes)
  • 100 g rozijnen
  • 12 el dikke yoghurt
  • 1 granaatappel
  • 3 takjes peterselie
  • 300 g notenrijst
  • 60 g pompoenpitjes
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gepelde tomaten in een steelpannetje met de rozijnen en de Chinese 5-Spice. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. pruttelen.
  2. Snijd de aubergines in plakken, laat het groen eraan zitten. Verhit een grillpan. Bestrijk de plakken aubergine met wat olijfolie en grill er mooie strepen op. Haal ze uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel het tomatenmengsel over de plakken, en schep op elke plak wat yoghurt met pompoenpitten. Bestrooi met granaatappelpitjes en Chinese 5-Spice. Serveer met de notenrijst.
Waardeer gerecht (2)