Ingrediënten

  • 3 perssinaasappels (schoongeboend)
  • 3½ el Euroma Mexican style BBQ kruiden
  • 1 el olijfolie mild
  • 390 g kipdijfilet
  • 4 tortillawraps
  • 100 g geraspte kaas pittig
  • 1 jalapeño
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 125 ml sour cream

Bereidingswijze

  1. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en hou apart. Pers de sinaasappels uit. Meng 175 ml sinaasappelsap met 1 el Euroma Mexican style BBQ kruiden, peper en eventueel zout en de olijfolie. Doe de kipdijfilet in een lage schaal en schenk de marinade erover. Laat minstens 30 min. afgedekt staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Steek ondertussen de barbecue aan.
  2. Haal de kip uit de marinade en gril op medium hitte op de barbecue. Bestrijk elke 3 min. met de sinaasappelmarinade en keer regelmatig. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 min. gaar.
  3. Beleg ondertussen de helft van de tortilla’s met de kaas en bestrooi met 2 el Euroma Mexican style BBQ kruiden. Leg de andere helft van de tortilla’s erop. Gril de quesadilla’s 4 min. tot de kaas gesmolten is en grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de jalapeño in dunne ringen.
  5. Meng met de sinaasappelrasp, 2 el -sap en de avocado tot een salsa.
  6. Meng de sour cream met een halve el van de Euroma Mexican style BBQ kruiden, breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Snijd de quesadilla’s in 6 puntjes en leg op een schaal. Snijd de kip in repen en schep in het midden de gegrilde kip en serveer met de avocado en de sour cream.
Waardeer gerecht (0)