Bereidingswijze

  1. Snijd de kipdijfilet in dunne repen en schep het vlees om met de Turkse shoarmakruiden en de olie. Laat 10 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Maak ondertussen de salade. Snijd de komkommer in plakjes, de rodekool in dunne reepjes en meng in een grote kom met de ijsbergsla.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.
  4. Maak ondertussen de dressing. Doe de yoghurt in een hoge beker. Snijd de peterselie fijn en voeg 2/3 ervan toe aan de yoghurt. Pers de knoflook erboven uit en pureer met de staafmixer. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Bereid de platbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de salade, dressing, kip, rest van de peterselie en het platbrood in aparte schalen.