Ingrediënten

  • 3 tl Euroma Asian style BBQ kruiden
  • 750 g tofu
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 sjalot
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 limoen (schoongeboend)

Bereidingswijze

  1. Laat de tofu goed uitlekken in een vergiet en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de knoflook, 2 tl Asian style BBQ kruiden, sojasaus en de helft van de honing en meng door de tofu. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn. Rijg de tofu aan de spiesen en laat 30 min. intrekken.
  2. Steek de barbecue aan. Snipper de sjalot heel fijn. Schil de mango, snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in kleine blokjes van ca. ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de mango en het limoensap en rasp met de rest van de Asian style BBQ kruiden, de rest van de honing en eventueel zout.
  3. Gril de tofuspiesen 12-15 min. op de barbecue. Bestrijk tussendoor met de marinade. Keer regelmatig.
  4. Serveer met groentespiesen en de mangosalade.
Waardeer gerecht (0)