20 min. bereiden30 min. wachten4 personenvegetarisch
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
750 g tofu
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
3 tl Euroma Asian style BBQ kruiden
3 el honing
2 el sojasaus
1 sjalot
1 eetrijpe mango
1 limoen (schoongeboend)
Bereidingswijze
Laat de tofu goed uitlekken in een vergiet en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de knoflook, 2 tl Asian style BBQ kruiden, sojasaus en de helft van de honing en meng door de tofu. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn. Rijg de tofu aan de spiesen en laat 30 min. intrekken.
Steek de barbecue aan. Snipper de sjalot heel fijn. Schil de mango, snijd het vruchtvlees eerst van de pit en dan in kleine blokjes van ca. ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de mango en het limoensap en rasp met de rest van de Asian style BBQ kruiden, de rest van de honing en eventueel zout.
Gril de tofuspiesen 12-15 min. op de barbecue. Bestrijk tussendoor met de marinade. Keer regelmatig.