Ingrediënten

  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 130 g linzen (uitgelekt)
  • 3 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 el Euroma Oregano
  • 3 el olijfolie
  • 3 sjalotten
  • 1 pot gegrilde paprika’s (290-295 g)
  • 75 g geroosterde amandelen
  • 400 g voorgesneden bloemkoolroosjes
  • 500 ml hete kippenbouillon van tablet
  • 300 g parelcouscous

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de linzen, 1 tl gerookte-paprikapoeder, de oregano en zout naar smaak. Vorm met vochtige handen 12 balletjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de sjalotten in de lengte in reepjes. Voeg toe en bak 5 min. mee.
  3. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe samen met de knoflook uit de pot, de amandelen en de rest van de gerookte paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer of maal fijn in de keukenmachine.
  4. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Voeg de gepureerde paprika, bouillon en bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. met de deksel schuin op de pan zachtjes garen. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bereid ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de balletjes met de couscous.
Waardeer gerecht (0)