Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Chef's gehaktbal kruiden met de Gehaktkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Chef's gehaktbal
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 15 g platte peterselie
  • 8 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • 20 g verse gember
  • 424 g tomato frito
  • 500 ml water
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 partjes gekonfijte citroen
  • 300 g couscous

Bereidingswijze

  1. Snipper de uien, behalve de rode ui. Die gebruik je later. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, als je ze laat zitten wordt de saus pittiger. Snijd de peper en de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de koriander en peterselie en snijd blaadjes en steeltjes fijn. Bewaar ze apart.
  2. Verhit 3 el olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de ui, knoflook, peper en steeltjes van koriander en peterselie 10 min.
  3. Doe ondertussen het gehakt met het paneermeel en het ei in een kom. Rasp de gember en doe bij het gehakt. Doe de helft van het uienmengsel en de Chef’s gehaktbal kruidenmix bij het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door.
  4. Voeg de tomato frito toe aan de rest van het uienmengsel in de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. pruttelen op laag vuur.
  5. Ondertussen maak je met natte handen 12 balletjes van het gehaktmengsel. Daarna verhit je 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak je de gehaktballetjes rondom bruin in ca. 8 min. Keer halverwege. Schenk de tomatensaus bij de gehaktballen en voeg 100 ml water toe. Laat op laag vuur nog 15 min. koken. Schep de gehaktballen af en toe om en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd ondertussen de komkommer en de tomaat in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Snijd het vruchtvlees uit de gekonfijte citroen en snijd de schil fijn. Meng de komkommer en tomaat met 1/3 van de gekonfijte citroenschil en 2 el olie. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Daarna doe je de couscous in een kom, breng je de rest van het water aan de kook en schenk je dit over de couscous. Laat 5 min. afgedekt met een bord staan. Roer de couscous los met een vork en meng de peterselie, koriander, gekonfijte citroenschil en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de couscous en gehaktballetjes over 4 borden en serveer met de salade.
Waardeer gerecht (2)