Ingrediënten

  • 1 el Euroma Hummus & Veggie
  • 200 g kikkererwten
  • 5 el zonnebloemolie
  • 4 eieren (m)
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 4 sneeën zuurdesembrood, geroosterd
  • Optioneel:
  • verse dille
  • peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de kikkererwten af en dep droog. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olie. Bak af tot de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 20 tot 30 minuten.
  3. Breng een pan water aan de kook en laat hier voorzichtig de eieren in zakken. Kook de eieren 6 ½ minuut en spoel dan goed af met koud water.
  4. Meng intussen de Griekse yoghurt met de knoflook en verdeel dit over 4 borden. Snijd de eieren door midden en leg op de yoghurt.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en voeg de Hummus & Veggie kruiden toe. Verdeel deze olie over de eieren en de yoghurt en verdeel ook wat geroosterde kikkererwten over het gerecht.
  6. Garneer als laatste optioneel met wat verse dille en/of peterselie en serveer met toast.
Waardeer gerecht (0)