Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Wikkel de aardappelen elk in een dubbele laag aluminiumfolie en pof ze 1 uur in de oven. Controleer op gaarheid door er met een vork in te prikken.
  2. Snijd ondertussen de varkenshaas in stukken van 2 cm en doe in een plastic zak. Meng 1 el Argentijnse grillkruiden met 2 el olie en voeg toe aan het vlees. Zorg dat het vlees rondom bedekt is met de kruidenolie en laat 45 min. marineren in de koelkast.
  3. Snijd de gele paprika in stukken van ca. 3 cm. Snijd de andere 2 paprika’s in kleine blokjes. Snijd de ui in partjes.
  4. Bestrijk de maiskolven met de rest van de olie en gril ze 6 min. in de grillpan. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat een beetje afkoelen. Snijd met een scherp mes de korrels eraf. Voeg de rode- en groene paprikablokjes toe.
  5. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng 2/3 korianderblad met het limoenrasp, 2 el limoensap en de mayonaise door de maissalade.
  6. Doe de crème fraîche in een kommetje en meng de rest van de Argentijnse grillkruiden en de koriander erdoor.
  7. Neem het vlees uit de koelkast en rijg met gele paprika en uipartjes om en om aan 4 spiesen. Gril de spiesen in de grillpan of op de barbecue ca. 8 min. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de gepofte aardappelen open en schep de crème fraîche erin. Serveer de spiesen met de aardappelen en maissalade.