Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

  • 1 tl Euroma Essential Kaneel
  • 0,5 tl Euroma Essential Gember
  • 115 g zachte boter
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 0,5 tl vanille aroma
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g pistachenootjes
  • 50 g chocolade pretzels
  • 75 g chocolade

Bereidingswijze

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop vervolgens met de suikers op tot een romige massa.
  2. Voeg het ei en de vanille toe en meng goed door.
  3. Voeg de bloem, de bakpoeder en de kruiden toe, meng zo kort mogelijk, tot alles net gemengd is.
  4. Hak de pistache, pretzels en chocolade grof en meng door het beslag.
  5. Schep met een ijsschep 9 porties deeg op een bakplaat, laat dit minimaal 30 minuten uitharden in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koeken 12 minuten af, ze zijn nog zacht wanneer ze de oven uitkomen.
    Tip! Maak je koekjes perfect rond door er een uitsteekring over te leggen en de koekjes hierin voorzichtig rond te draaien. Laat afkoelen.
    Tip! Varieer de vulling eventueel met verschillende soorten chocolade, noten en/of pitten.
Waardeer gerecht (0)