Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de kipdijfilet met de Chinese 5 spice en zout. Bak de kip op de velkant ca. 7 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 6 min.
  3. Snipper de ui. Verhit de olie en fruit de ui en gember 5 min. op laag vuur. Voeg de noedels samen met de sesamolie, sojasaus en koriander toe en verwarm nog 3 min. mee.
  4. Snijd ondertussen de paksoi elk in 4 parten. Neem de kip uit de grillpan en houd warm onder een bord. Grill de paksoi 3 min. Keer halverwege.
  5. Snijd ondertussen de rode peper in flinterdunne ringen. Snijd de kip in reepjes.

Op zoek naar meer bijzondere gerechten met gevriesdroogde gember? Laat je inspireren door Anni Niyazian, de culinair redacteur van Allerhande, in 3x koken met gevriesdroogde gember.

  1. Serveer de noedels met de rode peper, paksoi en kipreepjes en garneer met de gevriesdroogde koriander.