Ingrediënten

  • 1 Euroma Ceylon kaneelstokje
  • 2 tl Euroma Baharat
  • 375 ml witte wijn
  • 3 el honing
  • schil van een halve sinaasappel
  • 4 stevige peren
  • 30 g pecannoten
  • 2 el geraspte kokos
  • 250 ml kokosyoghurt
  • paar takjes munt

Bereidingswijze

  1. Doe de witte wijn, honing, kaneelstokjes en sinaasappelschil in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Schil de peren, halveer ze in de lengte en snij het klokhuis eruit. Doe de peren bij de wijn en sudder ze, afhankelijk van de rijpheid, in ca. 20min. gaar.
  3. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Hak ondertussen de noten grof, rooster ze samen met de Baharat en geraspte kokos in een koekenpan licht bruin en laat afkoelen.
  5. Leg per persoon 2 halve peren met wat pocheervocht in een kom. Schep er wat yoghurt op en bestrooi met de noten-kokos Baharat 'crumble'. Garneer met grof gesneden munt.
Waardeer gerecht (3)