Ingrediënten
- 375 ml witte wijn
- 3 el honing
- 1 Euroma Ceylon kaneelstokje
- schil van een halve sinaasappel
- 4 stevige peren
- 30 g pecannoten
- 2 el geraspte kokos
- 250 ml kokosyoghurt
- 2 tl Euroma Baharat
- paar takjes munt
Bereidingswijze
- Doe de witte wijn, honing, kaneelstokjes en sinaasappelschil in een pannetje en breng aan de kook.
- Schil de peren, halveer ze in de lengte en snij het klokhuis eruit. Doe de peren bij de wijn en sudder ze, afhankelijk van de rijpheid, in ca. 20min. gaar.
- Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Hak ondertussen de noten grof, rooster ze samen met de Baharat en geraspte kokos in een koekenpan licht bruin en laat afkoelen.
- Leg per persoon 2 halve peren met wat pocheervocht in een kom. Schep er wat yoghurt op en bestrooi met de noten-kokos Baharat 'crumble'. Garneer met grof gesneden munt.