Ingrediënten

  • 2 el Euroma Smaakmakers
  • 2 sneetjes bruin brood
  • 2 el roomkaas
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 1 tl witte- wijnazijn
  • Handje vol veldsla
  • Tip: evt. 4 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

1. Snijd de avocado in dunne plakjes.
2. Rooster de broodjes in een broodrooster/koekenpan.
3. Pocheer het ei: breng in een pan een laagje water van minstens 6 cm aan de kook en voeg de witte- wijnazijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek het ei voorzichtig in een kommetje of kopje. Laat het ei in het water glijden. Houd het water tegen de kook aan en laat het ei in ca. 3 min gaar worden. Schep het ei met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat het goed uitlekken. Doe dit nogmaals met het andere ei.
4. Smeer de roomkaas op de sneetjes geroosterd brood en strooi hier wat Smaakmaker overheen, voeg de veldsla toe en leg de plakjes avocado erop.
5. Leg het gepocheerde ei op de avocado.
6. Bestrooi het ei met Smaakmaker naar smaak en serveer direct.

Waardeer gerecht (1)