Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Drogheria zwarte peper kruiden met de Kipkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 1 kg vastkokende aardappelen met schil
  • 1 hele (scharrel)kip
  • 2 tl zeezout
  • 3 el mosterdmayonaise (bijv. dijonnaise)
  • 1½ el Drogheria Zwarte Peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en verdeel over het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zeezout.
  2. Dep de kip droog en verwijder eventueel het elastiek. Besmeer de kip rondom met de mosterdmayonaise en bestrooi met peper. Leg de kip met de borst naar beneden op een rooster. Rooster de kip boven de aardappeltjes in de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar. Keer de kip halverwege en schep de aardappeltjes om.
  3. Serveer de kip met de geroosterde aardappeltjes.
Waardeer gerecht (2)