Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de harissa met 1 el olie en bestrijk de lamskoteletjes ermee. Laat staan tot gebruik.
  2. Snijd elk pitabroodje in 2 cirkels los van elkaar en snijd elke cirkel in 8 partjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en rooster 10 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Maak de dressing. Pers de citroen uit en meng 2 el sap met de helft van de Sumak en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de radijsjes, snijd de komkommers in stukjes van 1 cm en de paprika’s in ringen. Snijd de kruiden grof.
  5. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de lamskoteletjes in ca. 4 min. rosé. Keer halverwege. Laat afgedekt rusten.
  6. Meng ondertussen de verse kruiden, snoepgroente en dressing in een grote platte schaal. Schep het pitabrood erdoor, verdeel de granaatappelpitjes erover en bestrooi met de rest van de Sumak. Serveer de lamskoteletjes en labneh erbij.