Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van een sinaasappel en splits 1 ei. Meng de dooier van het ei met de sinaasappelrasp en room.
  2. Kneed de boter met suiker en Ras el Hanout door elkaar. Zeef de bloem met het bakpoeder en baking soda en voeg toe aan het botermengsel samen met het roommengsel tot een mooi egaal deeg. Pak in plasticfolie en laat ca 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht). Meng het amandelspijs met het ei. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rol de helft van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak wat groter uit dan de bakvorm (ca. ½ cm dik). Leg de plak deeg in de vorm en snijd het overtollig deeg weg. Verdeel vervolgens het amandelspijs gelijkmatig over het deeg in de vorm. Rol nu het overige deeg uit. Leg het over het amandelspijs, snijd overtollig deeg weg en druk de randen aan.
  4. Besmeer het deeg nu met melk, bestrooi met amandelschaafsel en heel licht met Ras el Hanout. Bak de gevulde speculaas in ca. 45 min. bruin en gaar. Laat afkoelen alvorens te snijden.