Ingrediënten

  • 10 eieren
  • ½ tl baking soda
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl Euroma Surinamese roti
  • 1 el olijfolie
  • Volle hand verse groene kruiden naar keuze (zoals koriander, dille en of bieslook)
  • Optioneel: Madame Jeanette sambal
  • Snufje peper en zout
  • Spuitzak (zie tip)
  • Staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Dit gerecht is perfect voor op de borrelplank! Het recept is voldoende om 20 stuks te maken.

  1. Breng wat water met de ½ theelepel baking soda aan de kook in een grote pan en voeg de eieren toe. Kook ze voor 8 minuten en laat ze daarna goed schrikken in koud water.
  2. Pel de eieren voorzichtig en halveer ze over de lengte. Verwijder het eigeel uit de eieren en doe dat in een kom. Voeg hieraan de mayonaise en kruiden toe en prak het door elkaar met een vork.
  3. Maak het mengsel nu helemaal glad met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de olie toe en eventueel een beetje gekookt water om de juiste consistentie te krijgen. Het moet een dik, glad mengsel zijn dat straks makkelijk met een spuitzak is op te spuiten. Proef even en breng op smaak met zout en peper.
  4. Spoel de eiwitten eventueel schoon onder de kraan en laat even drogen op keukenpapier. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eitjes met het mengsel. Schep er eventueel een klein mespuntje Madame Jeanette-sambal bovenop.
  5. Versier de gevulde eieren met flink veel van de verse groene kruiden en serveer.

Dit recept is gepubliceerd op Culy

Waardeer gerecht (0)