Ingrediënten

  • 3 el Euroma Chef's gehaktbal
  • 4 ribkarbonades
  • 4 el grove mosterd
  • 4 el paneermeel
  • 45 g boter
  • 1 bloemkool (ca. 1 kg)
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil ondertussen de aardappel en snijd in gelijke stukken.
  2. Bestrijk de karbonades aan beide kanten met de mosterd en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi elke karbonade met 1 el paneermeel en leg er 5 g boter op. Laat in 20 min. gaar en bruin worden in de oven.
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in 20 min.
  4. Verdeel de bloemkool in roosjes van ca. 5 cm en kook ze in ca. 3 min. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  5. Verhit 25 g van de boter en roerbak de bloemkool met de Chef's gehaktbal kruiden ca. 3 min.
  6. Serveer de karbonade met de bloemkool en aardappelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Waardeer gerecht (0)