5 min. bereiden45 min. wachten6 personenveganistisch
Hoe beoordeel je dit gerecht?
Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
5 Euroma Kruidnagelen
2 Euroma Steranijs
1 l rode wijn
2 kaneelstokjes
1 sinaasappel
½ citroen
2 el suiker
Bereidingswijze
Zet een grote pan op laag vuur en schenk de wijn hierin. Belangrijk is dat de wijn niet aan de kook raakt.
Boen de citroen en sinaasappels schoon. Snijd de halve citroen en sinaasappels in plakjes en voeg samen met de specerijen (kruidnagel, steranijs en kaneel stokjes) en suiker toe aan de wijn.
Laat het geheel in 45 minuten op laag vuur met de deksel er op staan.
Serveer de glühwein in een paar mooie bekers en geniet.
Tip
Gebruik de schil van de sinaasappel om de kruidnagelen in te steken. Op deze manier kan je ze aan het einde makkelijk verwijderen.
Voeg in plaats van suiker honing of ahornsiroop toe.