Ingrediënten

  • 2 el Euroma Pumpkin
  • 200 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 75 g honing
  • 50 g zonnebloemolie
  • 250 g havermout, grove vlokken
  • 75 g gemengde noten, grof gehakt
  • 50 g zonnebloempitten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Kook de pompoenblokjes tot je er met een mes makkelijk in kunt prikken, ongeveer 5 minuten. Giet af en pureer tot een gladde puree. Blijft het te dik, voeg dan een beetje water toe.
  3. Meng in een kom de pompoenpuree met de honing en zonnebloemolie. Meng in een andere kom de havermout, gemengde noten, zonnebloempitten en de Pumpkin bakkruiden. Voeg het natte mengsel hieraan toe en meng door.
  4. Verdeel dit op een bakplaat met bakpapier en duw het mengsel goed aan zodat je een stevige laag hebt. Bak 40 minuten af in de oven en laat dan helemaal afkoelen.
  5. Breek de granola nu op in stukken, je kunt er zelf voor kiezen of je de granola wat grover houdt of niet. Doe deze granola bij de melk, yoghurt of wat fruit.
  6. Bewaar de granola in een luchtdichte pot.

Tip

Je kunt na het bakken nog rozijnen, gedroogd fruit of chocolade door de granola heen mengen.

Waardeer gerecht (0)