Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Chili con carne kruiden, Peterselie kruiden en Italiaanse kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Chili con carne kruiden
  • 1 el Euroma peterselie
  • 1 el Euroma Italiaanse kruiden
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 350 ml tomato frito
  • 1 teen knoflook
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 100 g Kalamata-olijven
  • 4 el yoghurtdressing
  • 4 grote pitabroodjes

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een schaal en voeg de Chili con carne kruiden en zout naar smaak toe. Voeg de helft van de peterselie toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar en verdeel in 8 gelijke porties. Maak 8 kofta’s door elke portie gehakt in een langwerpige vorm om de prikkers te kneden.
  2. Gril de kofta’s in ca. 12 min. gaar op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  3. Doe ondertussen de tomato frito in een steelpan. Knijp de teen knoflook erboven uit en voeg de Italiaanse kruiden toe. Breng zachtjes aan de kook. Roer regelmatig.
  4. Snijd de ijsbergsla in reepjes en de rode ui in dunne ringen en doe in een schaal. Bestrooi met olijven en besprenkel met de yoghurtdressing
  5. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Leg op elk bord 2 kofta’s, schep er wat saus over en serveer met de pita’s, salade en serveer de rest van de saus er apart bij.
Waardeer gerecht (0)