Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Boen de aardappelen schoon en kook in 20 min. gaar. Giet af, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en druk een beetje plat met de onderkant van een pan of beker. Meng de Curry Madras met 2 el olie en eventueel zout en bestrijk de aardappelen ermee. Rooster ca. 35 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  3. Bestrooi de kip rondom met de tijm en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  4. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de sjalot. Voeg na 7 min. toe aan de kip en bak 3 min. mee.
  5. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en laat het puntje zitten. Halveer ze. Kook samen met de tuinbonen in 5 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  6. Neem de kip uit de pan en roer de azijn door de sjalot. Schep de groente en hazelnoten erdoor en verdeel met de kip en aardappeltjes over 4 borden.