Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien

Vervang de Smaakmaker naturel kruiden met de Eikruiden blend in de bereidingswijze.

  • 1½ el Euroma Smaakmaker Naturel
  • 1 winterpeen
  • 1 puntpaprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 g sperziebonen
  • 200 g gesneden prei
  • 200 g orzo
  • 1 citroen
  • 5 g dille
  • 5 g bieslook
  • 4 el milde olijfolie

Bereidingswijze

1.Schil en snijd de peen in plakjes van 1 cm. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in stukjes van 1 cm.
2. Verhit 1 el olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de prei 5 min. Schep af en toe om. Voeg de peen, paprika, bleekselderij en sperziebonen toe, schep om en bak nog 5 min.
3. Voeg 2 liter heet water toe aan de pan, breng aan de kook en laat 10 min zachtjes koken. Breng op smaak met 1 el Euroma Smaakmakers Naturel, peper en eventueel zout. Voet de orzo toe en kook 8 min. op middelhoog vuur.
4. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten. Doe de rest van de olie, dille en bieslook in een hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met de rest van de Euroma Smaakmaker, het citroenrasp, peper en eventueel zout.
5. Verdeel de soep over 4 kommen en schep de kruidenolie erover. Serveer met de citroenpartjes.

Waardeer gerecht (0)