Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd het spek fijn. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  4. Voeg de ui, knoflook, bleekselderij, paprika en Amerikaanse cajunkruiden toe en bak 3 min. mee. Voeg de passata en laurier toe, breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
  5. Voeg de garnalen toe en laat in 5 min. garen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de laurierblaadjes.
  6. Snijd de salade-ui in dunne ringen en roer door de gumbo. Serveer met de rijst.