Ingrediënten

  • 3 el Euroma Ras el Hanout
  • 250 g speltbloem
  • 250 g speltmeel
  • 10 g zout
  • 7 g droge gist
  • 320 ml lauw water
  • 50 g olijven
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 50 g feta

Bereidingswijze

  1. Snijd de ontpitte olijven en zongedroogde tomaten fijn en verkruimel de feta.
  2. Doe het meel en de bloem in een kom. Voeg gist en zout toe, maar zorg dat deze van elkaar gescheiden blijven totdat het water wordt toegevoegd.
  3. Voeg het water toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg de olijven, zongedroogde tomaten, feta en Ras el Hanout toe en kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand 1/2 minuut goed door. Het deeg is klaar als het egaal van kleur en elastisch is.
  4. Vet een grote kom in met olie en doe het deeg erin. Dek af met een natte theedoek en laat het deeg minstens een uur rijzen. Het deeg is klaar als het in volume verdubbeld is.
  5. Haal het uit de kom en druk voorzichtig alle lucht uit het deeg. Rol vervolgens uit tot een ronde vorm en vouw alle buitenzijden naar binnen en naar onderen zodat er een mooie ronde bol ontstaat.
  6. Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het nogmaals een uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  7. Kerf het deeg in met een mes en plaats het 35 min in de voorverwarmde oven.
  8. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het hartige brood op een rooster afkoelen.
Waardeer gerecht (0)