Bereidingswijze

  1. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Meng het gehakt met Ras el Hanout, zout, 1 ei en het paneermeel. Dek af en zet in de koelkast.
  2. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een langwerpige plak van ca. 80 cm x 16 cm. Laat het deeg even rusten zodat het niet te veel terug krimpt.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht) of 190°C zonder. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg bij tot rechte lijnen. Vul de spuitzak met het gehakt. Spuit het gehakt in een rechte lijn op het midden van de deegplak. Laat aan de uiteinden 2 cm deeg over. Klop een ei los en smeer het deeg, om het gehakt heen, licht in met ei. Bestrooi het gehakt licht met paneermeel. Vouw het deeg(niet te strak)over het gehakt heen en rol het iets door zodat het deeg ca. 2 cm overlapt. Snij het overtollige weg en rol het deeg door zodat de sluiting onder zit. Vouw de uiteinden dicht. Leg de rol voorzichtig op de bakplaat. Vorm de rol naar wens in een leuke letter. Smeer het deeg in met ei en bak de ‘letter’ in ca. 45 min. gaar en bruin.