Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen doormidden en daarna in plakken van ongeveer 1,5 cm. Leg de pompoen op het bakpapier en druppel hier wat olijfolie overheen. Bestrooi met een snuf peper en zout en rooster de pompoen in ongeveer 15 - 20 min. in oven.
  3. Snipper de ui en snijd de champignons heel fijn. Maak de knoflook schoon. Verhit de olijfolie en fruit de ui aan. Voeg de champignons toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak zo’n 3 tot 4 min.
  4. Haal ondertussen het bladerdeeg uit de koelkast of uit de vriezer en laat op temperatuur komen.
  5. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil. Doe de pompoen in een mengkom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree.
  6. Voeg de ui, champignons, knoflook, grofgehakte walnoten en Parmezaanse kaas toe aan de pompoenpuree en breng verder op smaak met oregano, tijm en rozemarijn.
  7. Leg een nieuw vel bakpapier op het rooster. Leg hier het uitgerolde bladerdeeg op, in een rechthoekig stuk van ongeveer 40 cm x 15 cm. Verdeel de pompoenpuree over het midden van het bladerdeeg. Maak er met de bolle kant van 2 lepels een soort worst van.
  8. Vouw het bladerdeeg strak over de pompoenpuree heen en druk goed aan. Snijd eventueel een stukje weg als er te veel over hangt. Druk de uiteinden goed aan. Rol nu voorzichtig het bladerdeeg om, zodat de naad onder ligt.  Je kunt nu de letter gaan vormen, trek het bladerdeeg met pompoenpuree voorzichtig iets uit elkaar – zorg ervoor dat er geen gaatjes ontstaan.
  9. Klop een eitje los en smeer de hartige banketletter ruim in. Wanneer je de hele banketletter ingesmeerd hebt, begin je nog een keer bij het begin. Strooi als laatste de sesamzaadjes over de banketletter heen.
  10. Schuif de letter in de oven en bak in ongeveer 40-45 min. gaar en prachtig bruin.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Mind Your Feed.