Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Garam masala kruiden met de Kipkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Garam Masala
  • 400 g winterpeen
  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 hele kip (ca. 1,2 kilo)
  • 3 limoenen
  • 2 el (arachide)olie
  • 2 rijpe mango’s
  • 1 kleine rode ui
  • 4 tomaten
  • 15 g koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C . Boen de aardappelen schoon en snijd met de winterpeen in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout.
  2. Dep de kip droog en verwijder eventueel het elastiek. Prik met een mes een paar keer in twee limoenen en doe deze in de holte van de kip. Bind de poten bij elkaar met keukentouw. Meng de Garam Masala met de olie. Wrijf de kip rondom in met de marinade.
  3. Leg de kip met de borst naar beneden op een rooster. Rooster boven de aardappel en wortel in de oven in ca. 75 min. gaar. Keer de kip halverwege en schep de aardappel en wortel om.
  4. Maak ondertussen de salade. Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen, de tomaat in dunne partjes en de koriander grof. Rasp de groene schil van de laatste limoen en pers het sap uit. Meng de mango, ui, tomaat, koriander, limoenrasp en 2 el limoensap. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de kip met de aardappeltjes en mangosalade.
Waardeer gerecht (5)