Ingrediënten

  • 3 el Euroma Picadillo
  • hele kip ca. 1,4 kg
  • 2 l water
  • 100 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • Voor de aardappelen:
  • 1 el Euroma Roti Masala
  • 300 g aardappel
  • 50 g ongezoete slagroom
  • 50 ml mayonaise
  • citroensap
  • Voor de gepofte biet:
  • 500 g rode biet
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el olijfolie
  • citroen
  • 6 blaadjes basilicum
  • grof zout
  • peper

Bereidingswijze

  1. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg eventueel zout toe. Meng hier 3 eetlepels Picadillo kruiden in.
  2. Wanneer het water kookt, mag de kip erin. Dit moet voorzichtig gegaard worden, het water mag net niet koken. Laat de kip 30 minuten in de pan garen.
  3. Na de 30 minuten mag de kip uit de pan. Laat deze goed uitlekken op een theedoek.
  4. Snijd de kip door het midden.
  5. Gril de twee helften op de BBQ op beide kanten tot ze mooie grillstrepen krijgen. Dit kan eventueel ook in een grilpan.
  6. Doe 250 ml kookvocht van de kip in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Voeg hier geen extra water aan toe. Laat dit net zo lang koken tot de bouillon in hoeveelheid is gehalveerd.
  7. Roer 100 g boter door de bouillon heen en voeg eventueel zout toe.
  8. Leg 3 takjes rozemarijn en 6 takjes tijm op een willekeurige manier op het bord. Leg daarbovenop één helft van de kip.

Bijgerecht: Aardappelen

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in helften of kwarten. De stukken mogen relatief groot blijven. Kook vervolgens de aardappels gaar.
  2. Giet de aardappelen af en kruid deze met Roti Masala, peper en zout naar smaak. Bak ze eventueel nog op.
  3. Klop de ongezoete slagroom op en mix de mayonaise erdoorheen. Breng op smaak met citroensap. Voeg eventueel zout en peper toe.
  4. Serveer de aardappelen in een schaaltje. Top het af met de slagroom/mayonaise mix.

Bijgerecht: Gepofte biet

  1. Leg de ongeschilde biet in een ovenbestendige schaal die bestrooid is met grof zout. Strooi ook grof zout over de biet heen
  2. Doe de schaal in de voorverwarmde oven. Laat dit een uur op 200 graden Celsius garen. Of leg ze ingepakt in aluminiumfolie op de BBQ voor een uur.
  3. Laat de bieten afkoelen en verwijder de schil. Breek ze vervolgens in grove brokken van ongeveer 1,5cm.
  4. Mix een flinke eetlepel crème fraîche met de olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout
  5. Schep deze saus door de bieten heen.
  6. Serveer de bieten in een kommetje en rasp hier nog wat citroenschil van een halve citroen overheen. Maak het geheel af met gescheurde stukjes basilicumblad.
Waardeer gerecht (0)