Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn en katenspek in stukjes. Spoel de mosselen af in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen in het water staan.
  2. Verhit boter in 2 grote pannen en verdeel het katenspek, de soepgroente, knoflook, 2 el Hollandse mossel- en viskruiden, peper en zout over de pannen. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de wijn over de pannen en breng aan de kook.
  3. Verdeel de mosselen over de pannen en bak met de deksel op de pannen in ca. 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  4. Maak ondertussen de yoghurtsaus. Meng de yoghurt, mayonaise en de rest van de Hollandse mossel- en viskruiden. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het stokbrood in plakken.
  5. Haal de pannen van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Serveer de mosselen in de pan met brood en yoghurtsaus. Lekker met grofgesneden bladselderij.