Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Stamppot kruiden met de Stamppot blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Stamppot kruiden
  • 250 g reepjes gerookt ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g bloemkoolroosjes
  • 800 g koelverse krieltjes
  • 1 pot Amsterdamse uitjes (320 g)
  • 20 g verse selderij

Bereidingswijze

  1. Verhit een wok of hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en halveer de grotere bloemkoolroosjes.
  3. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan bak de krieltjes, bloemkool, knoflook en Stamppot kruiden 13 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
  4. Laat ondertussen de uitjes uitlekken, halveer ze en snijd de selderij fijn.
  5. Schep het spek, de uitjes en selderij erdoor en verwarm 1 min. mee.
Waardeer gerecht (1)