Ingrediënten

  • ½ tl gemalen Euroma kruidnagel
  • ¼ tl geraspte Euroma nootmuskaat
  • 1½ tl geraspte Euroma Ceylon kaneel
  • 250 g bloem
  • 250 g basterdsuiker
  • 200 ml melk
  • 1 tl baking soda
  • bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170˚C.
  2. Vijzel de kruidnagel en rasp de kaneel en nootmuskaat.
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  4. Zeef de bloem en suiker. Voeg de melk, baking soda, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat toe. Roer goed door elkaar. Proef of het mengsel goed genoeg op smaak is en voeg eventueel meer specerijen toe.
  5. Verdeel het deeg in het bakblik en bak in ca. 50 min. goudbruin in de oven. Controleer met een satéprikker of de koek goed gaar is.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Lekker eten met Linda.

Waardeer gerecht (3)