Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Drogheria chili met de Chili blend in de bereidingswijze.

  • 25 g gezouten boter + extra om in te vetten
  • 8 plakjes fijngesneden chorizo pamplona
  • 4 eieren
  • 4 el crème fraîche
  • 4 sneetjes (wit)brood
  • 1 tl Drogheria Chili

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet ramequins(of andere ovenvaste schaaltjes) in met boter.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en meng door de crème fraîche. Smelt de rest van de boter in het achtergebleven bakvet.
  3. Verdeel het mengsel over de ramequins en breek boven elk schaaltje voorzichtig een ei en bak ca. 8 min. in de oven.
  4. Rooster ondertussen het brood en besmeer als het nog warm is met een beetje chorizoboter. Snijd elk brood in repen (soldaatjes). Serveer de eitjes met de broodsoldaatjes om te dippen.
Waardeer gerecht (10)