Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Vadouvan kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Vadouvan
  • 600 g kippendijen
  • 2 paprika's
  • 1 (rode) ui
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 g crème fraîche
  • ½ rode peper
  • 500 g basmati rijst
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in blokjes en snijd de paprika, ui, peper en knoflook in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, peper, knoflook en Vadouvan op hoog vuur kort aan.
  3. Voeg vervolgens de kokosmelk en Griekse yoghurt toe en roer goed door.
  4. Voeg het geheel toe aan de slowcooker en laat ca. 3 uur garen op "low". Indien je geen slowcooker bezit kan het geheel ook gegaard worden in de oven (90˚C gedurende 3 uur). Controleer tussentijds.
  5. Haal na 3 uur de deksel van de slowcooker en roer goed door. Voeg de crème fraîche toe terwijl je de slowcooker op "high" zet. Laat de deksel eraf om de kip Vadouvan in te laten dikken.
  6. Proef en voeg naar smaak nog extra Vadouvan toe en eventueel wat zout.
  7. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de Indiase curry met rijst.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Ashley Willems.

Waardeer gerecht (11)