Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in blokjes en snijd de paprika, ui, peper en knoflook in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, peper, knoflook en Vadouvan op hoog vuur kort aan.
  3. Voeg vervolgens de kokosmelk en Griekse yoghurt toe en roer goed door.
  4. Voeg het geheel toe aan de slowcooker en laat ca. 3 uur garen op "low". Indien je geen slowcooker bezit kan het geheel ook gegaard worden in de oven (90˚C gedurende 3 uur). Controleer tussentijds.
  5. Haal na 3 uur de deksel van de slowcooker en roer goed door. Voeg de crème fraîche toe terwijl je de slowcooker op "high" zet. Laat de deksel eraf om de kip Vadouvan in te laten dikken.
  6. Proef en voeg naar smaak nog extra Vadouvan toe en eventueel wat zout.
  7. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de Indiase curry met rijst.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Ashley Willems.