Ingrediënten

  • 2 el Euroma Curry Madras
  • 1 witte ui
  • 2 el olie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 100 g pompoen
  • 1 aubergine
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 g doperwtjes
  • 300 g rijst

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn. Snijd de pompoen en aubergine in blokjes. Verhit de olie in een grote braadpan of hapjespan op zacht vuur. Voeg de Curry Madras en ui toe. Bak op matig vuur tot de ui zacht is. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Vul het lege blik tomatenblokjes voor de helft met water en voeg dat water toe aan de pan. Voeg zout toe naar smaak.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe de pompoen en aubergine bij de saus. Schenk de kokosmelk erbij en kook het geheel 20 min. tot de groenten zacht en gaar zijn.
  4. Doe in de laatste min. de doperwtjes erbij en voeg eventueel zout naar smaak toe. Serveer de groentecurry met gekookte rijst.
Waardeer gerecht (8)