Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de sjalotten in parten.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de pompoen, sjalot, Indiase bonenkruiden en zout 5 min. op matig vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur gaar worden.
  3. Maak ondertussen de raita. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de munt fijn. Meng de yoghurt met de komkommer en ¾ van de munt en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en verwarm 5 min. op laag vuur. Serveer de soep met een lepel raita erin en bestrooi met de rest van de munt. Serveer de rest van de raita erbij met naanbrood.

Je kunt de soep 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.