Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Nasi bami kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Nasi Bami kruiden
  • 300 g basmatirijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 2 el ketjap
  • 2 el arachideolie
  • 2 schalen vegetarische kipstukjes (á 160 – 175 g per schaal)
  • 400 g broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 400 g sugarsnaps
  • 150 g peen julienne (voorgesneden)
  • 50 g taugé
  • 2 el gebakken uitjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst met de kokosmelk en 800 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng het limoenrasp, 1 el -sap, 1 el Nasi Bami kruiden, 1 el ketjap en 1 el olie met de vega kipstukjes. Laat 15 min. buiten de koelkast marineren.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de broccoli, sugarsnaps, knoflook, gember, de rest van de Nasi Bami kruiden en ketjap en eventueel zout in 6 min. op middelhoog vuur beetgaar. Schep regelmatig om.
  4. Verhit een grote koekenpan en bak de vega kip met de marinade 4 min. op middelhoog vuur.
  5. Schep de rijst in diepe kommen. Verdeel de groente, vega kip, peen julienne en taugé erover. Bestrooi met de gebakken uitjes en leg er een limoenpartje bij.
Waardeer gerecht (8)