Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Traybake groente kruiden met de Eikruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Traybake groente
  • 4 eieren
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 tomaten
  • peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook en uien fijn, en de tomaat en paprika in stukjes.
  2. Fruit de ui en knoflook kort in een hapjespan. Voeg de tomaten en paprika toe en laat 15 min. stoven op laag  vuur met de deksel op de pan.
  3. Maak vervolgens met een spatel holtes in het mengsel en breek boven elke holte een ei. Besprenkel  de shakshuka met de Traybake groente kruiden.
  4. Doe de deksel weer op de pan en laat de shakshuka op een laag vuur verder garen, totdat het eiwit bijna gestold is.
  5. Besprenkel de shakshuka met peterselie.
  6. Serveer eventueel met feta en stokbrood.
Waardeer gerecht (3)