Ingrediënten
- 465 g gegrilde paprika (1 pot)
- 125 g mozzarella (2 bollen)
- 2½ el Euroma Italiaanse gehaktkruiden
- 4 el panko
- 1 ei
- 600 g half-om-halfgehakt
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
- 10 g peterselie
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat de paprika’s uitlekken en snijd het vruchtvlees en de mozzarella in kleine stukjes. Meng samen met de Italiaanse gehaktkruiden, panko, ei, peper en zout door het gehakt.
- Bekleed een braadslede of ovenschaal met bakpapier en vorm in het midden een brood van het gehaktmengsel. Bedek het gehaktbrood met spek. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. staan. Giet het vocht af.
- Maak ondertussen de gremolata. Snijd de peterselie fijn, rasp de schil van de citroen en snijd de knoflook fijn. Meng met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij het gehaktbrood.
Keukenmateriaal
- braadslede of ovenschaal
Tip
Je kan het gehaktbrood warm, lauw of op koud serveren en 2 dagen van tevoren bereiden.
Lekker met tagliatelle en passata of ciabatta en een rucolasalade.