Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Funghi Trifolati kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Funghi Trifolati
  • 310 g linzen
  • 60 g ui
  • 1 knoflookteen
  • 40 g havermout
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl Paddenstoelen

Bereidingswijze

1. Laat de paddenstoelen 15 min. weken in lauwwarm water.
2. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken. Laat de paddenstoelen ook goed uitlekken.
3. Snijd de ui en knoflook fijn. Maal de linzen, ui, knoflook, havermout en 2 el Funghi Trifolati tot een korrelig deeg in een keukenmachine. Voeg naar smaak zout toe.
4. Bewaar het mengsel minimaal een half uur in de koelkast.
5. Haal het mengsel uit de koelkast. Draai er voorzichtig balletjes van. Mocht het mengsel iets te droog zijn, maak je handen dan vochtig met water.
6. Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Bak de balletjes in 8-10 min. goudbruin, draai continu.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Lekker eten met Linda.

Waardeer gerecht (0)