Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Kook ze vervolgens ca. 8min.
2. Kook de bloemkoolroosjes ca. 12 min. totdat ze zacht zijn.
3. Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes in stukjes.
4. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Na 2-3 min. voeg je het gehakt en de Italiaanse gehaktkruiden toe. Bak een paar minuten totdat het gehakt gaar is.
5. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en bak enkele minuten. Voeg ook de gekookte bloemkoolroosjes toe en meng door elkaar. Laat dit enkele minuten bakken.
6. Smelt de boter, voeg bloem toe en meng door elkaar. Voeg beetje voor beetje melk toe en blijf goed roeren. Zodra de bechamelsaus gereed is voeg je de geraspte kaas en Kruidenboter kruiden toe.
7. Start met een laag aardappelschijfjes, vervolgens een laag gehakt-bloemkoolmengsel. Sluit af met een laag aardappelschijfjes.
8. Giet de bechamelsaus over de ovenschoitel. Strooi eventueel nog extra kaas over het geheel. Bak de ovenschotel in ca. 25 min. gaar.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Lekker en Simpel.