Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Pasta bolognese kruiden en Basilicum kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Pasta bolognese kruiden
  • 2 el Euroma basilicum
  • 4 courgettes
  • 500 g half om half gehakt
  • 250 g mozzarella
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g cherrytomaatjes in tomatensaus (2 blikken)
  • 1 ciabatta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de Pasta bolognese kruiden , courgetteblokjes en zout 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd de mozzarella in plakjes. Leg de courgettehelften op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel het gehaktmengsel erover en beleg met de mozzarella. Bak 20 min. in het midden van de oven.
  3. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en basilicum toe en bak 1 min. mee. Voeg de cherrytomaatjes, peper en zout toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. pruttelen. Snijd de ciabatta.
  4. Serveer de courgetteschuitjes met de tomaten-basilicumsaus en de ciabatta.
Waardeer gerecht (4)