Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Pasta bolognese kruiden en Basilicum kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Pasta bolognese kruiden
  • 1½ el Euroma basilicum
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 el paneermeel
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 690 g passata (tomatensaus, 1 fles)
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g penne

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt, paneermeel, Pasta bolognese kruiden en pijnboompitten in een kom en kneed goed door elkaar. Vorm met vochtige handen 24 gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit 1 el olie en bak  de balletjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de passata, cherrytomaatjes en basilicum toe en laat 10 min. sudderen.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Giet de pasta af en serveer met gehaktballetjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Waardeer gerecht (2)