Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Basilicum kruiden, Italiaanse kruiden en Steranijs kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma basilicum
  • 1 el Euroma Italiaanse kruiden
  • 1 Euroma steranijs
  • 250 g gehakt
  • 125 g gerookte spekjes
  • 200 g wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 800 g tomatenblokjes (2 blikken)
  • 200 g verse lasagne
  • 2 tomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Rasp de wortel fijn en snijd de bleekselderij en tomaten in dunne plakjes.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt en de spekjes toe en bak ca. 5 min. Voeg de wortel, bleekselderij, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, steranijs en basilicum toe. Laat 45 min. doorkoken.
4. Haal de steranijs uit de saus en maak de lasagne. Wissel tussen een laag van tomatensaus en lasagnebladen. Start en eindig met een laagje tomatensaus. Maak in totaal 4 lagen.
5. Verdeel de tomaten en Parmezaanse kaas over de lasagne en bak in ca. 25 min. gaar.
6. Laat de lasagne nog 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Eat Run Love.

Waardeer gerecht (2)