Ingrediënten

  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd (bijv. Dijonmosterd)
  • 2½ el Euroma American style BBQ kruiden
  • 8 bladen kropsla
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 100 g paneermeel
  • 1 ei
  • 12 plakjes jalapeño
  • 4 verse kaiserbroodjes
  • 4 plakken cheddar

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Meng de mayonaise, ketchup, mosterd en een ½ el American style BBQ kruiden in een kommetje en breng eventueel op smaak met zout. Was en droog de slabladen, snijd de tomaten en rode ui in de breedte in plakken van ca ½ cm. Snijd met een kaasschaaf 4 plakken van de cheddar. Bewaar de saus, groente en kaas, afgedekt in de koelkast tot je ze nodig hebt.
  2. Doe het gehakt, paneermeel, ei en 2 el American style BBQ kruiden in een mengkom en meng tot een egaal mengsel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Verdeel het gehakt in 4 delen en rol er met vochtige handen gehaktballen van. Druk de gehakballen plat tot een burger.
  3. Gril de burgers op de barbecue in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Beleg de burger na het omkeren met 3 plakjes jalapeño en een plak cheddar en gril 5 min. Haal van de barbecue en laat het vlees ca. 5 min. op een bord rusten afgedekt met aluminiumfolie. Gril de plakken rode ui de laatste 4 min. op de barbecue, keer halverwege.
  5. Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril 2 min. op de snijkanten. Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de slablaadjes, tomaat, rode ui en een cheeseburger. Schep de saus over de burgers, leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer direct.
Waardeer gerecht (0)