Bereidingswijze

  1. Kneus de gesneden kool een beetje door er in te knijpen. Rasp de winterpeen en meng door de kool.
  2. Doe zelfrijzend bakmeel in een kom samen met 1 tl Shichimi Togarashi. Maak een kuiltje in het midden en doe de eieren erin. Meng de eieren met een garde door het meel en voeg tijdens het mengen de misobouillon toe.
  3. Snijd de sushigember fijn en meng door het beslag samen met de garnalen en de groenten.
  4. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie op middelhoog vuur. Verdeel de helft van het beslag over de 2 pannen. Vorm van het beslag een mooie cirkel van ca. 1½ cm dik. Bak de pannenkoeken 5-6 min. Keer de pannenkoeken en bak nog 5 min. tot de pannenkoeken goudbruin en gaar zijn. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
  5. Snijd de bosui in ringetjes. Leg de pannenkoeken elk op een bord en bestrijk ze met de unagi kabayaki saus. Besprenkel de pannenkoeken met streepjes mayonaise en de rest van de Shichimi Togarashi. Bestrooi met de gebakken uitjes, bosuiringetjes en het sesamzaad.