Ingrediënten

  • 2 el Euroma Zwolsche Stoof kruiden
  • 1 potje Jonnie & Oos Uitjes met appelstroop en balsamico
  • 2 dl rode wijn (Kus van Thérèse Tempranillo)
  • 1 el Zwolse mosterd
  • 1 potje Jonnie & Oos Piccalilly
  • 850 gr rundersukade
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 4 el balsamico azijn (aceto balsamico)
  • 6 dl runderbouillon
  • 190 gr roomboter
  • 800 gr kruimige aardappels
  • 2 dl melk

Bereidingswijze

Runderstoof

  1. Was de prei en wortel. Snijd deze vervolgens in hele kleine blokjes.
  2. Pel de ui en snipper deze fijn.
  3. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Bestrooi het met zout. Verhit in een koekenpan een beetje zonnebloemolie. Bak hierin het vlees mooi rondom bruin aan. Leg dit vervolgens in de stoofpan.
  4. Bak in dezelfde koekenpan als het vlees de fijngesneden groenten aan. Blus dit af met de rode wijn. Laat dit iets verdampen en voeg het dan toe aan het vlees in stoofpan. Voeg vervolgens de aceto balsamico en de stoofkruiden toe.
  5. Zet het vlees net onder met bouillon en doe de deksel op de pan. Laat het vlees op laag vuur gaar sudderen in ongeveer 3 uur. Wanneer het vlees gaar genoeg is, laat dan iets van het vocht verdampen door de deksel van de pan te nemen. Voeg nu 150 gram roomboter toe en laat de stoof nog even doorkoken.
  6. Voeg de ingelegde uitjes toe en verwarm nog eens minimaal 10 minuten. Voeg naar smaak nog eventueel zout toe.

Puree

  1. Druk de gekookte aardappels door een zeef of pureeknijper.
  2. Verwarm de melk met 40 gram roomboter  en meng dit door de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met de mosterd.

Serveer tip
Verdeel de aardappelpuree het bord. Schep in het midden van het bord de runderstoof en verdeel de piccalilly eromheen.

Tip van Jonnie
Maak de stoof één of twee dagen van tevoren, dan smaakt hij nog lekkerder.

Veel ingrediënten zijn te los en als pakket te verkrijgen in de webshop van de Librije.

Waardeer gerecht (0)